hero-for-arbetsgivare

Hälsosamma medarbetare

Rätt insatser i rätt tid är avgörande för att bibehålla god hälsa, öka välmående och minska besvär med ohälsa i arbetslivet.

För dig som arbetsgivare

Visste du att omkring tjugo procent av Sveriges arbetstagare lider av dold psykisk ohälsa?

Så ska det inte behöva vara. Därför har vi skapat Flow, verktyget som underlättar för dig som arbetsgivare att i tid fånga upp hur dina medarbetare egentligen mår, och utifrån det ge både dig själv och varje medarbetare individanpassad hjälp, oavsett hur stor din organisation är.

Att använda Flow är tryggt

Flow bygger på den senaste forskningen och låter användaren vara helt anonym. Dessutom går det snabbt att implementera verktyget i era befintliga processer.

Hur fungerar det?

Flow är i grunden utvecklat för att möjliggöra för organisationer att hjälpa individer. Flow integreras och anpassas till din organisations behov och förutsättningar, och rullas ut till samtliga medarbetare med en enkel och integrerad onboarding process.

Så här går det till:

1. Du loggar in med Mobilt BankID på valfri enhet.

2. Du svarar på arton frågor och får direkt en indikation på om du verkar må bra eller om du borde gå vidare till en fördjupad utvärdering av ditt välmående.

3. Visar utlåtandet på risk för besvär med ditt mående får du besvara fler frågor för att ta reda på vad just du behöver jobba med.

4. Du får tillgång till pedagogiska och individanpassade självhjälpskurser som du kan påbörja närsomhelst under dygnet. Det kan exempelvis handla om att lära sig hantera stress, ångest eller nedstämdhet.

Fördelarna är många

Flow möjliggör för individer att få hjälp hela tre till fyra månader tidigare, och kan sänka era direkta och indirekta kostnader bristande välmående med minst 500 000 SEK per 100 medarbetare.

Låt Flow hjälpa er att minska onödigt lidande, bespara stora kostnader och stärka ert arbetsgivarvarumärke. Kontakta oss redan idag för att få en kostnadsfri genomgång av vår app!

Flow är ett strategiskt verktyg för dig som arbetsgivare och möjliggör ett effektfullt, kostnadseffektivt och enkelt paketerat proaktivt arbete mot välmående och hållbara medarbetare.

Flow är en helt digital tjänst som ger individen möjlighet att utvärdera sitt mående, och genom kvalitativa självhjälpsprogram påbörja arbetet med att må bättre.

Varför behövs detta?

Det är många som i perioder av livet känner av negativ stress, sömnsvårigheter, nedstämdhet och ångest. Inte lika många pratar om det, men forskare vid Karolinska Institutet konstaterar att 20% på svenska arbetsplatser lider av psykisk ohälsa.

De ekonomiska och mänskliga konsekvenserna av detta är stora, men så skulle det inte behöva vara. Som psykologer vet vi att det finns effektiva metoder för att främja välmående. 

Flow är anpassat för att kunna skalas i organisationer av alla storlekar och att på ett effektivt sätt arbeta med hälsa, välmående och sundare ekonomi kring personalhälsa för organisationer. Flow är utvecklat för att individer ska kunna få den hjälp de behöver, när de behöver den, med låg tröskel till användning.

Flow ger individen förutsättningar att jobba med sin hälsa, och när individen och organisationen mår bra ökar prestationen för alla.

Guide: 7 tips för ett proaktivt arbete med medarbetarnas hälsa

Många medarbetare lider av psykisk ohälsa. Inte sällan är den stressrelaterad. Som arbetsgivare kan det vara svårt att veta vilka åtgärder man ska ta till - och när. Därför har vi samlat sju goda råd på vägen mot en mer välmående verksamhet. Ladda ner guiden idag via formuläret nedan.

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi

Räkna ut hur mycket ni kan spara på att jobba proaktivt med personalhälsa

 

Vill du veta mer?

Behöver du som kund teknisk hjälp? Välkommen att kontakta oss via formuläret så hör vi av oss inom kort.

Är du inte kund och har frågor? Kanske kring den underliggande forskningen, licens-strukturer eller hur mycket besparingar just din organisation kan göra, kanske bara är lite nyfiken?

Hör gärna av dig via formuläret!

Kontakta oss här